Natt BH – Varför det är en bra ide att sova i bh

Under årens lopp har medierna gjort stor sak av hälsoriskerna med att bära bh på natten – från att hindra blodflödet och irritera brösten till att orsaka cystor och till och med cancer. I verkligheten är dessa risker vanligtvis bara förknippade med behåar med byglar eller vadderade behåar. En enkel mjuk behå som är utformad för sovrummet är 100 procent säker. Linda Becker, expert på BH-anpassning sedan över 25 år tillbaka, säger: ”Kvinnor bör aldrig sova i en behå med tråd, utan det bör vara en behå med mjuk kupor. Att sova i en bh med tråd kan ge dig cystor eller irritera dina bröst.”

Varför bära en sömn-bh?

En sömn-bh är en typ av kvinnounderklädsel som är utformad för att bäras på natten när man sover. Den ger stöd åt brösten och hjälper till att förebygga obehag, särskilt för kvinnor som är gravida eller har större bröst. Sömn-bh:er är vanligtvis tillverkade av mjukt, bekvämt tyg och har en mer avslappnad passform jämfört med vanliga bh:er, vilket gör dem lämpliga att bära under sömnen.

Varför ska jag ha en sömn-bh på natten?

Stöd: Om du bär en bh på natten kan du ge stöd åt dina bröst, vilket hjälper till att förhindra att de hänger ihop och bibehåller sin form.

Komfort: En välsittande bh kan ge komfort och förhindra obehag från bröstens rörelser under sömnen, vilket är särskilt viktigt för damer med större byststorlekar.

Smärtlindring: Att bära en bh på natten kan lindra smärta som orsakas av ömhet i brösten, svullnad och mastit.

Minska sträckmärken: Genom att ge stöd kan en behå på natten bidra till att förhindra utvecklingen av sträckmärken som orsakas av bröströrelser under sömnen.

Skyddar bröstvävnad: Att bära en bh på natten kan bidra till att skydda bröstvävnaden från trauma som orsakas av rastlös sömn eller sovpositioner.

Förebygger rynkor: Om du bär en bh på natten kan du förebygga rynkor på dekolletaget som orsakas av att du sover på magen.

Behåller formen på bröstimplantat: Att bära en bh på natten kan hjälpa till att bibehålla formen på bröstimplantat och förhindra obehag orsakat av implantatrörelser.

Hjälper till med hållningen: En bh med bra hållningsstöd kan hjälpa till att bibehålla rätt hållning under sömnen, vilket kan leda till mindre ryggsmärtor.

Lätt att bära: BH-designs för nattkläder är gjorda för komfort, med mjuka material och justerbara remmar, vilket gör det lätt att bära.

Främjar lymfatisk dränering: Att bära en bh på natten kan främja lymfedränering och minska svullnad orsakad av vätskeansamling i brösten.

Är det bra att bära en?

En av de viktigaste anledningarna till att bära en sömn-bh på natten är att stödja brösten medan du slumrar. I slutet av dagen kommer gravitationen alltid att vinna, vilket innebär att de flesta bröst med tiden blir lite ”hängigare” och därmed mindre kaxiga. Om vi stöder våra bröst under dagen, varför inte på natten?  

Sömn-bh:er är också fantastiska att bära under graviditeten när brösten sväller och behöver extra stöd. Stretchtyget i Anita Maternity Sleep Bra gör att brösten kan växa med ditt barn, vilket ger ett perfekt stöd, oavsett hur många månader du är gravid.

Anita Maternity Sleep Bra för moderskap

Anita 5100 Sleep Bra är också ett fantastiskt tillbehör efter en operation. För kvinnor som har genomgått en bröstoperation kan det leda till ömhet och smärta om brösten inte får stöd på natten, vilket kan äventyra läkningsprocessen.

Är de inte bara till för större byst?

Som väntat rekommenderar experter att kvinnor med stora bröst har större nytta av att bära en sömn-bh. Detta beror helt enkelt på att större bröst behöver mer stöd – både av bekvämlighets- och kosmetiska skäl! Med det sagt kan kvinnor med mindre bröst också dra nytta av sömn-bh:er genom att hålla sina tillgångar understödda dygnet runt.

Är det hälsosamt att sova i bh?

Det är viktigt att komma ihåg att alla kvinnor är olika och att det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Det är också viktigt att välja en bh som sitter bra och ger rätt stödnivå för dina individuella behov. Om du har några bekymmer eller frågor om att bära bh på natten är det bäst att rådgöra med din husläkare eller vårdgivare.

Slutsats

Som med alla andra produkter så måste det såklart passa in till just ditt liv, din kropp och preferenser. Men en sömn-bh är inget som man direkt ska avfärda, utan prata med din läkare om det kan vara något som passar just dig!

Lämna en kommentar