Klä dig för en smalare look – Tips och tricks

Vi har redan testat fram de bästa shapewear alternativen, hur du klär dig för att se smalare ut på stranden samt vad du kan göra för att få en smalare midja och större rumpa. Men om inget av detta passar in på dig så är troligen denna artikel vad du söker. Här kommer vi att gå igenom några tips för hur man genom att klä sig rätt kan se betydligt smalare ut.

Kläder i rätt färg

Det första och absolut enklaste sättet att få bort ett gäng kilon (utan att faktiskt behöva jobba bort dem) är att ha på sig rätt färger. Det är känt sedan tidigare att svart är den mest smickrande färgen vilket såklart är anledningen till att en fräck svart klänning måste finnas i alla kvinnors garderober. Svart funkar alltid!

Även färger som blått, lila och brunt i mörkare toner kan hjälpa till att ge dig en slimmare look. Ljusare färger som vitt eller beige kan ge motsatt effekt och man kan till och med se större ut när man har dem på sig. Exempelvis är det inte rekommenderat att bära en vit blus om du vill kamouflera stora bröst. Ett annat vanligt misstag är att kombinera mörka byxor med en ljus överdel då detta gör att man ser kortare ut. Att se längre ut gör att man per automatik ser smalare ut så det är något man bör sträva efter. 

Problem med mönster och ränder

Kläder som är mönstrade eller har ränder är det i sig inga fel på och kan vara ett snyggt alternativ för många kvinnor, men det finns minor man kan gå på här. Bär aldrig samma mönster eller färg på både över och underdel. Färgerna får gärna vara snarlika men inte exakt samma. Ha bara mönster på ena delen och en enfärgad på den andra, fördelaktigt underdelen. 

Kläder med ränder kan göra extremt stor skillnad på hur andra upplever oss och om du vill se smalare ut så får du aldrig göra misstaget att bära plagg med horisontella ränder. Om du däremot är väldigt smal och vill upplevas lite större kan det vara ett ypperligt alternativ. 

Storleken på accessoarer spelar roll

Om du är lite större bör dina accessoarer som till exempel klocka, smycken eller handväska med vara av det större slaget. Anledningen är såklart att stora accessoarer gör att den som bär dem ser mindre ut. Sedan ska man såklart inte överdriva då det fortfarande ska se snyggt ut. Så undvik de minsta handväskorna och välja istället en modell som är medel stor eller lite större, ha inte de minsta klockorna och välj ett halsband som har en lite större bricka eller smycke hängande på sig. 

Även skor hamnar i accessoar-kategorin och det är en väldigt viktig detalj att få till. Välj inte de minsta skorna med små tunna klackar, då det precis som de andra accessoarerna inte ser rätt ut. Är du lite kortare är dock klackskor ett lätt sätt att få dig att se längre ut vilket i sin tur gör att du kommer att upplevas som smalare. Men välj inte högre klackar än du känner dig komfortabel att gå med då även det måste se snyggt ut. 

Det absolut bästa tipset för att se smalare ut

Detta är en punkt som förvånande många glömmer trots att det är väldigt enkelt och gör väldigt stor skillnad. Det är att skaffa en snygg solbränna! Vi bär alltid runt på huden och oavsett vilket outfit vi har på oss så syns delar av den och därför bör även den betraktas som en del av din outfit. När man får en snygg solbränna (även om det inte är så mycket färg) så döljs rynkor, celluliter, ådror och du ser överlag friskare och fräschare ut! Om du inte vill eller kan spendera tid i solen så fungerar krämer bra för att få den bruna tonen, men använd inte för mörka färger så att det märks. Antingen ska det vara naturlig solbränna eller en kräm som bara gör dig ett par snäpp brunare vi är på vintern. 

Slutsats

Det är lätt hänt att lägga på sig några kilon under vinterns kalla månader, men följer du stegen i denna artikel kan du se ditt bästa ut redan till helgens festiviteter utan att behöva känna någon stress! 

Lämna en kommentar