Gördel – Bäst i test

En gördel är ett plagg som kan användas vid olika situationer. Dels av medicinska skäl som ryggproblem, efter förlossning eller operation, men kan även användas som ett underplagg för att din midja ska se smalare ut vid speciella tillfällen. I denna artikeln kommer vi att lista ett gäng bra och prisvärda alternativ för dig att välja på! 

OBS: Vid användning av medicinska skäl bör du alltid konsultera din läkare innan du börjar med denna typen av produkter. 

Yianna Gördel i Latex – Gördel Bäst i Test

Yianna är enligt oss den bästa gördeln om man vill ha en modell som ger ordentlig kompression vilket i sin tur ger ordentlig stabilitet och den största slimmande effekten över midjan. 

Varför vi gillar Yianna Gördel

 • Ordentlig kompression: Hur bra en gördel fungerar avgörs till stor del av kompressionen den kan sätta på kroppen. Högre kompression ökar både stabilitet och ger en mer slimmande effekt på midjan. Yianna ger en hög kompression tack vare att den är tillverkad i högkvalitativa material och framförallt latex som gör att den blir stabilare än en del andra modeller som bara är i tyg. 
 • Hjälper till med hållningen: Yianna är designad på ett sätt som gör att passformen blir väldigt bra för alla kroppsformer och man får en jämn kompression över hela ytan gördeln täcker och när man kombinerar detta med ett stålskelett så har du en riktig vinnare. Yianna hjälper dig att hålla kroppen i en perfekt hållning vilket kan minska smärtor, hjälpa till med problem och lär dig nya och bättre vanor när det kommer till kroppshållning. 
 • Hög komfort: Det finns fler modeller som klarar av punkterna ovan, men inte med komforten du får med Yianna. Modellen är designad med 3 lager där det yttersta lagret är latex, sedan stålskelett och mot huden finns ett lager av bomull för att den ändå ska vara mjuk mot huden. Dessutom har de lyckats med att göra modellen lätt vilket i kombination med det andra gör att man kan denna gördel på sig länge utan att tycka det är jobbigt.     
 • Justerbar kompression: För att perfekt kunna ställa in kompressionen så har Yianna fått 3 rader med krokar som man spänner åt den med. Det gör att du kan justera kompressionen efter behov och anpassa den perfekt. 
 • Finns i storlekar för alla: Produkten är framtagen för att hjälpa människor oavsett vilket mål de har och det märks då modellen finns från XS upp till 6XL i storlekarna. 

Slutsats

Yianna Gördel är en riktig vinnare och vi tycker att det är den bästa modellen för dig som behöver en gördel som ger mycket stöd eller vill ha stora och snabba resultat över midjan. 

Better Angel HM – Gördel efter graviditet 

Better Angel HM är en gördel som är designad för kvinnor som är klara med sin graviditet och vill skynda på återhämtningen. Modellen skiljer sig lite från Yianna och även om du får effekt med denna modellen kan du inte räkna med samma resultat då denna är betydligt mjukare och tunnare. Men den har andra fördelar som vi listar nedan.  

Varför vi gillar modellen

 • Ett diskret alternativ: Detta är en tunnare modell som är i tyg. Som vi skrev ovan så får du inte samma effekt som med modeller i latex, men det är heller inte alla som är i behov av det utan klarar sig bra med lite mindre stöd och slimmande effekt. Det du får med Better Angel HM är istället en gördel som du kan dölja under i princip alla kläder då den är lite tunnare.
 • Passar under alla kläder: Då den är tunn så passar den under alla kläder utan att den syns igenom vilket Yianna kan göra under mer slimmade outfits. Med Better Angel kan du ha på dig en tight klänning utan några som helst problem.  
 • Bra komfort: Vi höjde Yianna för deras goda komfort och det är väldigt sant, men då jämför vi den med andra modeller i latex. Här får du en modell i tyg vilket såklart kommer att vara ännu skönare att ha på sig, speciellt under långa stunder eller kanske till och med hela dagar. 

Slutsats

Behöver du en gördel och vill ha en lite lättare och skönare modell som ändå ger helt okej med stöd och resultat så är detta ett kanon alternativ!

Venuzor Gördel – Gördel för träning 

Denna modellen är specifikt designad för att fungera bra att ha samtidigt som du tränar. Du kan ha de andra modellerna på listan med, men de kommer att slitas snabbare och inte vara lika komfortabla när du är aktiv som Venuzor kommer att vara.

Varför vi gillar modellen

 • Den bränner fett: Om du har på dig Venuzor när du tränar så kommer temperaturen i delen av kroppen där den sitter att öka, detta gör att du svettas mer och bränner mer fett på samma gång. 
 • Extra support för ryggen: Gördeln är uppbyggd så att den har extra support för din rygg vilket minskar risken för skador när du tränar och hjälper dig att hålla ryggen i en bra hållning. 
 • Högkvalitativa material: Då det är en modell som är designad för att kunna användas när du tränar så är materialen av hög kvalitet och anpassade för uppdraget. Dels är den skön att ha på sig, men även slitstark för att tåla konstant rörelse och så tycker vi att materialet andas väldigt bra för trots att man svettas mycket när man har produkten på sig så blir man inte så blöt som man kan bli av andra modeller.
 • Går att använda vid andra tillfällen: Modellen går även att använda till vardags om man känner att man vill ha hjälp av den då med, även om vi tycker att den främst lämpar sig för träning medan de andra modellerna gör sig bättre vid andra tidpunkter. 

Slutsats

Venuzor är ett bra alternativ för dig som gillar att träna och vill ha din gördel på dig då. Vill du även använda gördel vid andra tillfällen rekommenderar vi att skaffa en av de andra modellerna med för att ha en till vardags och en till träningen. 

Modellen finns även med i denna artikeln.

Att tänka på innan du köper en gördel

Det är viktigt att köpet av gördel blir rätt för att du ska få de resultaten du förväntar dig, oavsett om det är en smalare midja eller hjälp för smärtor eller andra problem. Därför har vi listat ett gäng punkter för dig att tänka igenom innan du slår till. 

Prata med din läkare 

Vi skrev det högt upp i artikeln men tycker det är värt att ha med igen. Innan du börjar använda en gördel rekommenderar vi att du pratar med din läkare så att det är något som faktiskt är bra för just dig. Detta är extra viktigt om det är av medicinska skäl. 

Välj rätt modell för dig

Den stora frågan när du ska välja modell är vad dina mål med gördeln är. Vill du få maximala resultat, en modell som är lätt att dölja under dina vanliga kläder eller vill du kunna träna i den? Eller kanske kombinationer av de olika anledningarna att skaffa en. Välj modell efter dina behov. 

Hitta rätt storlek

Oavsett om du är ute efter hjälpande stöd eller om du vill ha en gördel för att midjan ska se smalare ut så är storleken det viktigaste att få till rätt. En för löst sittande gördel kommer inte att ge dig effekten du är ute efter, men en som sitter för hårt kommer att vara väldigt okomfortabelt. Kolla bland bilderna på länkarna ovan så hittar du storleksguider. Läs dem noggrant och mät din midja om det behövs för att hitta rätt storlek för just dig. 

Slutsats

Gördlar är effekta plagg som kan hjälpa till med flera olika saker, du behöver bara hitta den modell som passar efter dina behov. Vi har presenterat 3 grymma alternativ så nu återstår bara för dig att välja ut din favorit. 

Du kanske även är intresserad av: Trosgördel – Bäst i test

Lämna en kommentar