Trosgördel – Bäst i test

En trosgördel är ett väldigt smidigt plagg som slimmar ner midjan direkt när du tar på dem första gången men kan även användas som lite extra stöd för ryggen eller magmuskulaturen. De är utformade som ett par högt skurna trosor som sätter kompression över midjan. I denna artikel kommer vi att lista ett gäng riktigt bra modeller för dig att välja på! 

Spanx Trosgördel 

Spanx är kanske det mest kända märket när det kommer till shapewear och en favorit bland många kvinnor runt om i världen. De är kända för sin höga komfort, kvalitet och goda resultat och denna trosgördel är inget undantag. Denna modellen går som du ser på bilden väldigt högt upp vilket gör att man får en slimmande effekt över en stor yta av kroppen. Midjebandet är gjort i ett material som inte glider för att trosan ska hållas på plats även om du är aktiv när du har dem på dig. Modellen finns i 4 olika färger och storlekarna går från S upp till 4XL. 

Wizshapor Trosgördel String 

Denna modellen är en modell som vi sett att många köper från vår artikel om trosor som håller in magen och det är dessutom våran favorit. Detta är en trosgördel som förenar funktionen av en gördel och fräckheten av en stringtrosa för att skapa ett plagg som är både effektivt och snyggt. Modellen går inte så högt upp som Spanx, men vi tycker att Wizshapor är fullt tillräcklig och ger ett bra resultat över midjan direkt när man tar på sig dem. Stringen gör även att oönskade troskanter inte är ett problem vilket vi gillar.  

Miss Mary of Sweden Trosgördel  

Detta är den trosgördel som är mest lik ett par vanliga trosor och det är därför vi gillar modellen. Den går inte så högt upp som de andra modellerna på listan och därför lämpar den sig bäst för dig som har problem i de nedre delarna av magen. Vi tycker inte att man får riktigt samma resultat här som med modellerna ovan, men då trosan ser ut mer som ett par vanliga trosor så vägs det upp av det och passar dig som söker efter just detta.

Viroya Trosgördel 

Viroya har lite annan utformning än de andra modellerna på listan och är lite mer täckande över rumpan och går ganska högt upp över midjan. Modellen går att spänna åt ganska mycket och den har fått en dragkedja på framsidan för att man lättare ska kunna ta av på och på plagget. Modellen finns i svart och beige samt från storlek s till 6xl. 

Spanx Trosgördel String 

Även Spanx har levererat en trosgördel i string som vi tycker är ett ypperligt alternativ. Modellen är precis som alla andra produkter från spanx väldigt sköna att ha på sig och ger ett önskat resultat över midjan. Modellen är i string vilket gör dem till ett bra alternativ mot den andra modellen från Spanx för dig som föredrar det. Den går heller inte så högt upp över midjan som den andra modellen från Spanx, men vi tycker att den går högt nog för att ge oss de resultat som vi önskar att få av en trosgördel. 

Att tänka på innan du köper en trosgördel

  • Hur högt den ska gå: Resultatet av trosgördeln varierar lite beroende på hur högt upp över magen den går. Går den högre så får du kompression och stabilitet högre upp på kroppen men oftast räcker de lägre modellerna då problemet sitter längre ner. Men välj vad som passar din kropp.   
  • Utformning på trosan: Vissa föredrar traditionella trosor, andra gillar string, välj det som du är van vid och gillar bäst. Utformningen över rumpan kommer inte att påverka hur bra resultatet över midjan blir.
  • Storleken: Om du läst våra andra artiklar om shapewear så har du säkert sett att vi tjatar om storleken, men vi tjatar för att det är väldigt viktigt för att du ska få de resultat du är ute efter. Kolla storleksguiden som finns på länkarna under produkten (oftast bland bilderna) för att hitta rätt storlek. En för stor trosgördel kommer inte att ge ett bra resultat och en för liten kommer att vara okomfortabel att ha på sig. 

Slutsats

Trosgördlar är smidiga plagg som kan hjälpa dig med hållningen, stabilitet för ryggen och få en smalare midja. Vi har listat ett gäng modeller som fungerar väldigt bra så nu är det bara för dig att välja ut din favorit.  

Du kanske även är intresserad av: Gördel – Bäst i test

Lämna en kommentar