Hur många bikinis ska man ta med på semestern? 

Semestern är bokad och du har börjat kolla igenom garderoben efter dina bikinis och snart uppenbarar sig frågan: Hur många bikinis ska man ha med sig? Du är inte ensam, men du kan sluta oroa dig och läsa denna artikel där vi kommer att reda ut just detta! 

Rekommenderad läsning: Årets bikini 

Längd på semestern

Den första och kanske mest uppenbara frågeställningen man ska fundera över är hur länge man faktiskt ska vara borta och hur mycket tid som kommer att spenderas på stranden eller andra aktiviteter där du har bikini på dig. Det är såklart även kul att kunna variera stilen och sitt  utseende och när man pratar med experter på området så brukar de rekommendera att ha med sig 2 till 4 bikinis per vecka man ska vara iväg. Om det är mer än två veckor inte mer än 8, för även om bikinis är små och lätta att packa ner så blir mer än så bökigt att få ner i resväskan som oftast är packad till sprickningsgränsen. 

Vilken typ av bikini ska man ha med sig? 

Det första du bör tänka igenom här är vilka regler och normer det finns kring att visa hud i landet du ska åka till. Är det ett religiöst land där det är tabu för kvinnor att visa mycket hud kanske det inte är optimalt att packa väskan full med mini bikinis, medan det är helt okej eller till och med det vanligaste på de vanliga turistresemålen för oss svenskar. 

Du behöver även ta i beaktning vad du ska göra i din bikini. Ska du bara ligga på stranden och dricka cocktails, eller ska du vara aktiv och exempelvis surfa? Det ställer olika krav på din bikini och det gäller att ha en modell som är anpassad för hur du ska spendera din tid. 

Köpa bikinis på plats – Ett kul alternativ 

Många väljer att köpa bikinis på plats och det har sina fördelar. Åker man till billigare länder så kan man hitta riktigt snygga bikinis väldigt billigt, dessutom så slipper du gissa vad modet på stället är för de som säljer i närheten av stranden kommer att sälja det som är populärt på platsen dit du åkt. 

Tips för en snyggare bränna

Om du vill ha en riktigt snygg solbränna när du kommer hem så rekommenderar vi att ha med flera olika typer av bikinis. Variationen mellan olika täckning gör att man inte får så kraftiga tanlines och har du dessutom ett par mindre modeller så kan du flytta på banden vilket ger en än mer jämn bränna. 

Solkräm – Ett måste 

Vi vet, solkräm är ingen bikini. Men det är ack så viktigt! Att bränna sig är inte bra för huden och risken för cancer ökar på lång sikt, men det är även ett enkelt sätt att hålla huden fin då en röd bränna inte är något vidare snygg. Detta gäller speciellt för oss svenska som åker på semester på våren när huden inte varit ute i solen på många månader och är extra känslig. Packa ner den eller köp på plats, men se till att ha solkräm tillgängligt. 

Slutsats

Vi hoppas du blivit lite klokare av denna artikel och både fått lite tips om vad du ska tänka på och hur många bikinis som är rimligt att packa ner i resväskan. Ha en grym semester så hoppas jag du läser fler av våra artiklar sedan! 

Lämna en kommentar