Sport bh löpning – Bäst i test

Att ha en bra sportbh när man löptränar eller är ute och promenerar är skönt och kan även vara en snygg del av outfiten. I denna artikel har vi listat några bra, snygga och prisvärda alternativ för dig att välja på. 

Shock Absorber – Bästa sport bh för löpning 

Som namnet antyder är detta en bh som är designad för aktivitet och passar helt perfekt för dig som löptränar. Modellen håller bysten stadigt på plats men utan att tumma på komforten som vi tycker är väldigt hög med modellen tack vare att den är vadderad över kuporna. Den är även fuktabsorberande och andas väldigt väl så det är en bra modell när man tränar och blir svettig. 

Slutsats

Detta är en riktigt bra modell för löpning som har bra betyg från andra som med testat modellen och vi rekommenderar köp! 

Lemedy – En lite större modell 

Lemedy är en modell som är lite större och har mer tyg, den är mer som en top. Därför passar den perfekt för dig som inte vill ha något mer plagg utanpå men inte känner dig komfortabel med någon av de mer utmanande alternativen. Vi vill dock tillägga att modellen inte är lika stabil som modellen ovan, men gör ett bra jobb jämfört med toppar och linnen i samma storlek. Så har du en större och tyngre byst är detta kanske inte modellen för dig. 

Slutsats

Ett snyggt alternativ som passar dig med lite mindre och fastare byst som inte vill ha något över din sportbh när du tränar. 

Enjoyoself – Prisvärt flerpack 

Tränar du mycket och vill ha flera olika sport-bhar i rotation så är detta ett riktigt prisvärt alternativ. Du får 4 BHar i varje förpackning till ett bra pris. Modellen har lite mindre tyg över ryggen, men tack vare dubbla axelband på båda sidor så sitter modellen ändå stadigt när du springer. Modellen finns i flera olika färger att välja på och dessutom går de även att köpas i 2-pack eller styckvis. 

Slutsats

Ett bra alternativ till ett lågt pris. Vi rekommenderar modellen om den passar för just dina behov. 

Rekommenderad läsning: Super push up bh

SEAUR – Dragkedja på framsidan 

Detta är kanske den stadigaste modellen på listan och den skiljer sig från de andra på flera sätt. Det första och mest framträdande är att modellen har dragkedja på framsidan vilket är en funktion som vi tycker är väldigt smidig. Det andra är att den har ett lite bredare band i underkanten som man enkelt kan spänna åt och det är tack vare det modellen får väldigt hög stabilitet. 

Slutsats

Gillar du att ha dragkedja på framsidan och prioriterar att modellen sitter väldigt stadigt är detta det bästa alternativet för dig. 

Att tänka på innan du köper en sport-bh för löpning 

Att välja rätt sport-bh för löpning är avgörande för att säkerställa både komfort och stöd under aktiviteten. Här är några viktiga aspekter att tänka på när du väljer en sport-bh för löpning:

Storlek och passform: En av de viktigaste faktorerna är att välja rätt storlek och passform för din sport-bh. Den bör vara tillräckligt tight för att ge stöd och minska bröstens rörelse, men samtidigt inte så tight att den känns obekväm eller begränsande. Se till att mäta din byst och följ tillverkarens storleksguide för att hitta den perfekta passformen.

Stödnivå: Sport-bh:ar finns i olika stödnivåer, från låg till hög. För löpning är det vanligtvis bäst att välja en bh med hög stödnivå för att minimera bröstens rörelse och därigenom minska risken för obehag eller skador.

Material: Materialvalet är också viktigt för att säkerställa både komfort och funktion. Många sport-bh:ar är tillverkade av fukttransporterande material som hjälper till att hålla huden torr genom att absorbera svett under löpningen. Satsa på andningsbara material som låter huden andas och minskar risken för irritation.

Band och axelband: Banden och axelbanden på sport-bh:n spelar en viktig roll för stödet. Se till att banden är breda och justerbara för att fördela trycket jämnt över axlarna och minska risken för skav. Axelbanden bör också vara tillräckligt tjocka för att ge bekvämt stöd.

Stabilitet: En bra sport-bh för löpning bör erbjuda stabilitet för brösten i alla riktningar, speciellt under högintensiva aktiviteter som löpning. Det är viktigt att bh:n håller brösten på plats utan att klämma åt eller begränsa din rörelsefrihet.

Sömmar och konstruktion: Undvik sport-bh:ar med skarpa sömmar eller ojämna kanter som kan orsaka skav eller irritation under löpningen. Välj istället sömlösa eller platta sömmar för maximal komfort.

Testa bh:n: Innan du köper en sport-bh är det alltid bra att prova den och göra några rörelser för att se hur den känns och hur bra den ger stöd under aktivitet. Gör gärna några hopp eller löpningar i provrummet för att säkerställa att bh:n passar perfekt för din löpstil.

Bygel eller bygellös: Valet mellan en sport-bh med eller utan bygel är en personlig preferens. Vissa kvinnor föredrar en bygellös design för maximal komfort och rörelsefrihet, medan andra föredrar en sport-bh med bygel för extra stöd och form.

Slutsats

Att välja rätt sport-bh är avgörande för att säkerställa en bekväm och säker löpning. Genom att noggrant överväga faktorer som storlek, stödnivå, material och konstruktion kan du hitta den perfekta sport-bh:n som passar just dina behov och ger optimalt stöd under löpningen.

Du kanske även vill läsa om: Sport bh push up

Lämna en kommentar