Kvalitets bikini

Att välja en bikini som är snygg och sitter bra är kanske den viktigaste delen när man köper en ny bikini. Men hur vet du om den kommer att hålla och fortfarande vara fin efter ett gäng gånger på stranden där den utsätts för sol, salt, solkräm, sand och klorin om man badar i pool. Så det är kanske inte så konstigt om bikinis är utsatta och slits väldigt lätt om man inte köper en bikini av hög kvalitet. Ofta är problemen som uppstår att färgerna bleknar och att sömmarna blir dåliga. 

I denna artikeln kommer vi att först presentera några bikinis som har hög kvalitet, är prisvärda och väldigt snygga. Sedan kommer vi att avsluta med en stor guide om vad du ska tänka på om du själv klickar runt och väljer en modell som inte är från denna artikeln.

Sherrylo Kvalitets Bikini

Sherrylo är vårt favoritmärke och det är bikinis som är lite fräckare och mer utmanande i designen. Men de är även av väldigt hög kvalitet, sköna att ha på sig och väldigt väl prissatta. Så vi gör det väldigt enkelt och lägger in bilderna på några av våra favoriter från deras sortiment och där under kommer vi att lägga in en länk så du kan komma till Amazon för fler modeller, bilder och möjligheten att köpa dem! 

Bikini på Amazon – Alla märken

Om du vill se andra modeller och typer av bikinis kan du klicka på länken nedan så kommer du direkt till hela deras sortiment.


Hur du hittar en kvalitets bikini

När du tittar lite närmre på bikinin du tänkt köpa så kan man få veta mycket genom att bara känna lite på materialet. Modeller av sämre kvalitet är tillverkade i tunnare tyg som ofta känns lite plastigt och hårt när man känner på det. Modeller av hög kvalitet känns lite tjockare men mjuka och följsamma. Ett enkelt sätt är att göra ett stretch-test. Det gör du genom att dra tyget i olika riktningar för att sedan se om det snabbt går tillbaka till sin ursprungliga form. Kolla även på sömmarna och se att de går runt hela bikinin, ofta är sämre modeller utan sömmar på vissa delar vilket minskar livslängden på bikinin. 

Kolla lite extra på bikinis överdel och se till att krokar, pads, trådar och klämmor ser ordentligt ut och inte ser för små eller svaga ut. 

Bikinins konstruktion

Kolla sömmarna noggrant runt hela bikinin. Billigare modeller har ofta bara en rad sömmar medan bikinis av högre kvalitet är dubbelsömmade (två rader sömmar vid kanterna). Dra lite i bikinin och se så det inte knakar eller låter från sömmarna när du stretchar ut den. 

Kolla på insidan av bikinin, där hittar ofta tecken på om tillverkaren snålat in på något vid tillverkningen av bikinin. Leta efter lösa trådar, om något inte riktigt ser färdigt ut eller något som hänger löst. Detta är väldigt tydliga tecken på att det inte är en model av hög kvalitet. En bikini ska vara perfekt både på utsidan och insidan. 

Hur du tar hand om din kvalitets bikini

En kvalitets bikini är ofta lite dyrare och även om kvaliteten är hög så bör man ta väl hand om den för att den ska hålla länge. Vi debatterade först om denna punkt skulle få en egen artikel, men vi tycker att den passar bättre här. 

Tvätta ur bikinin: Oavsett om du badat i havet och det är salt i vattnet eller en pool så det är klor så bör man tvätta ur bikinin efter man använt den för dagen då både salt och klor gör att färgerna bleknar. Det räcker att spola ur den under kranen ordentligt för att sedan låta den lufttorka. Vrid inte ur bikinin då det ökar risken att den ändrar form utan om du vill skynda på torkandet så tryck ihop den istället. 

Undvik tvättmaskin: För att bikinin ska hålla färgen och inte ändra form så är det fördelaktigt att tvätta den för hand och bara använda en mild form av tvättmedel. Att köra den i maskin någon gång är inte hela världen, men försöka att undvika det i största möjliga mån. Skulle du köra den i maskin så kör med kallt vatten, ett snällt tvättmedel och använd en underklädespåse för att minska slitaget. 

Använd handduk eller filt att sitta på: Oavsett om du har en bikini av hög eller låg kvalitet så är det fördelaktigt att sitta på en filt eller handduk när man är ute vid vattnet. Vassa stenar, spikar i bryggan eller andra vassa saker riskerar att skada bikinin. 

Ha flera bikinis: Att ha några olika bikinis att rotera med gör att du kan ha dem längre och dessutom får du bonusen av att kunna välja stil efter behag. 

Slutsats

Att hitta en kvalitets bikini är inte så svårt. Du har fått en länk till ett riktigt bra märke med fräcka modeller som vi vet är av hög kvalitet. Är inte dem för dig så är det bara att följa guiden vi skrivit och köpa en som du tycker är bättre! 

Rekommenderad läsning: Slingshot bikini

Lämna en kommentar