Shapewear Korsett – Bäst i test

Shapewear korsetter är den mest välfungerande typen av shapewear och det är kanske inte så konstigt att korsetter har använts i flera hundra år. De slimmar främst ner midjan genom att sätta rätt hård kompression jämfört med andra alternativ, men det är också därför man kan få resultat som är långvariga och stannar även när man inte använder plagget. Det finns lite olika alternativ att välja på, men de flesta fungerar att ha både under längre tider som på jobbet, hemma eller när man tränar. Men det är några saker man ska tänka på innan man börjar att använda en shapewear korsett och det listar vi nedan. 

Att vänja kroppen: För att man inte ska få ont eller problem så rekommenderar vi alltid att man börjar att använda sin korsett under kortare stunder och sakta jobbar upp tiden om man vill kunna ha den på sig hela dagar. Vi rekommenderar även att inte spänna åt den för hårt första gångerna utan progressivt öka kompressionen över tid. 

För bästa resultat: När du haft invänjningsperioden så är det dags att fokusera på att få resultat av användningen. Det första och kanske mest logiska är att man fortsätter att öka på kompressionen för att midjan ska smalna av ännu mer. Men kanske ännu viktigare är att man inte slutar använda sin korsett utan håller sig till rutinerna och använder den lika ofta varje vecka.

Använd träning som ett komplement: De snabbaste resultaten kommer om du kombinerar shapewear korsetten med någon form av träning som antingen bränner fett för att midjan ska bli ännu smalare eller gymträning för att höfter och rumpa ska bli större och göra att din midja ser smalare ut. Välj en träningsform som passar dig och kombinera med din korsett för bästa resultat.     

Bästa shapewear korsetterna 

För att det ska bli lätt att välja har vi valt ut några få korsetter som vi tycker är riktigt bra för dig att välja mellan. 

Yianna Shapewear korsett 

Yianna shapewear korsett återfinns på flera av våra listor och vi tycker att det är en kanonmodell som dessutom har ett bra pris. Detta är en modell som tidigare främst fanns i USA, men tack vare Amazons intåg i Sverige så finns den nu på den svenska marknaden. 

Varför vi gillar korsetten

Bra resultat: Självklart hade vi inte rekommenderat modellen om den inte gett ett väldigt bra resultat och vi tycker att detta är det bästa alternativet på marknaden idag. Vi gillar även att modellen har tre rader med krokar som man spänner åt den med. Det gör att man som vi skrev tidigare kan ha en inkörningsperiod och vänja sig vid att bära korsett på en lite mjukare inställning för att sedan öka på kompressionen för att få väldigt bra resultat och möjligheten att göra framsteg. 

Bra komfort: Ett problem som finns med väldigt många korsetter är att de inte är sköna att ha på sig och kombinerar man det med hög kompression kan det göra ont. Vi tycker att Yianna har löst det bra med materialen som korsetten är gjord av. Den är designad i tre laget där det yttersta är i nylon för att den ska vara slitstark, mitten lagret är gjord att latex för bästa resultat och det inre lagret är en blandning av spandex och bomull för att Yianna ska sitta mjukt mot huden.  

Uppbyggd i ryggen: Modellen har fått en skelettliknande uppbyggnad över ryggen vilket hjälper till att hålla dig i perfekt hållning när du bär plagget vilket hjälper till att skapa god vanor och kan dessutom användas som hjälp vid ryggproblem. 

Slutsats

För en ganska billig peng får du enligt oss den bästa shapewear korsetten på marknaden idag. Vi rekommenderar köp!

FeelinGirl Shapewear korsett – En modell för alla 

Även FeelinGirl är ett märke som du hittar på många av våra listor och deras produkter är väldigt bra och väldesignade. Faktum är att den inte är långt efter vår testvinnare på något och denna modellen finns i hela 11 olika storlekar från xxs till 6xl så det är väldigt få som inte hittar en storlek som är rätt. Det ger även möjligheten att byta till en mindre korsett om man skulle få så bra resultat att den man redan har blivit för stor. 

Vad man får 

Möjlighet för utveckling: Precis som med Yianna får man flera rader krokar för att man dels ska kunna vänja sig, ställa in den komfortabelt och successivt öka kompressionen för grymma resultat. Enligt tillverkaren så får man tre eller fyra rader med krokar. Vi testade en i storlek M och då var det tre rader och vad vi förstår så är det fyra rader på de lite större storlekarna. Vi tyckte att det var ganska enkelt att spänna åt och vi antar att det är samma oavsett om det är tre eller fyra. 

En stabil korsett: Även denna modellen har fått ett stålskelett med 9 ben som gör att man får väldigt bra stabilitet i ryggen och väldigt bra hjälp att hitta en bra hållning när man bär korsetten. Resten är tillverkat i väldigt slitstarkt latex som ger en mycket bra kompression och vi ser direkt resultat när vi testat FeelinGirl. 

Plagget andas: Ett problem som ofta uppstår med shapewear är att man blir väldigt varm och svettig när man har det på sig. Vi skulle inte säga att det problemet försvinner helt med FeelinGirl men att de löst det förhållandevis bra då plagget andas bättre än de flesta konkurrenter. I övrigt är komforten ganska god, men vi tycker inte den är riktigt så skön som vår testvinnare. 

Slutsats

Detta är en riktigt bra shapewear korsett och ända anledningen vi inte har den som delad etta med Yianna är att den inte är riktigt lika skön även om det är ett bra alternativ även här. 

Dodoing Shapewear korsett – Billigt alternativ

Detta alternativet är ett betydligt billigare alternativ och det har även som plus att det är mjukt och skönt att ha på sig. På nedsidan är inte resultaten lika stora som på de mer robusta modellerna ovan. Men är man ute efter en svagt slimmande effekt med hög komfort och till ett lågt pris så är detta ett riktigt bra alternativ. 

Vad man får

Ett mjukt alternativ: Till skillnad från de andra alternativen som är gjorda i latex och är stålribbade för extra stabilitet så är Dodoing mjuk och betydligt mer följsam att ha på sig. Det är tack vare valet av materialen som den är tillverkad i, som är 80% neoprene och 20% spandex. Detta medför att resultaten blir betydligt mindre, men komforten betydligt högre än övriga alternativ på listan. 

Bra för allergiker: Om man är allergisk mot latex eller har svårt för doften det kan ge ifrån sig så kan detta vara ett bra alternativ som substitut. 

Finns i flera färger och många storlekar: Det finns ett alternativ för nästan alla med Dodoing. Du har hela 14 olika storlekar att välja mellan och tre olika färger. 

Slutsats

Detta är trots ett väldigt billigt pris en shapewear korsett som fungerar och är skön att ha på sig. Värderar man komfort och ett lågt pris tycker vi att detta är det bästa alternativet. Är man ute efter de bästa resultatet så rekommenderar vi någon av modellerna ovan.  

Innan du köper en shapewear korsett 

Vi vill tillägga innan du köper en att du ska vara väldigt noggrann med storlekarna. Tillverkarna har lagt till storleksscheman bland bilderna på amazon sidorna vi länkar till så läs igenom det noggrant för den modellen du tänkt köpa. För passformen är det viktigaste för att en korsett ska fungera bra och sitta komfortabelt. 

Du kanske även gillar: Shapewear som fungerar

Lämna en kommentar