Shapewear – Bäst i test

Shapewear har på senare år blivit väldigt populärt bland tjejer och kvinnor runt om i hela världen, speciellt med väldigt kända personer som Kim Kardashian som visar upp sig när de har det på sig. Shapewear finns dessutom i en uppsjö av olika typer, modeller som fokuserar på olika kroppsdelar och en del flera åt gången. Så i denna artikeln tänker vi ge dig ett gäng olika shapewear som är väldigt effektiva och i olika tappningar så att du kan hitta ett shapewear som passar in i ditt och för varje tillfälle du tänkt använda det! 

Wizshapor – Det mest diskreta alternativet 

Som du ser på bilden är Wizshapor ett par trosor som fått en hög midja som gör magen smalare. Vi älskar detta alternativet då man kan ha dem till i princip alla outfits utan att de syns och ändå få väldigt bra resultat över magen. Eftersom denna modell dessutom är en string som är sömlös kan man ha dem under väldigt åtsittande outfits utan att det blir några troskanter som syns.

Yianna Korsett – Mest effekt över midjan

Vill man få så stora resultat som möjligt över midjan så är det korsetter som är det mest effektiva och vid kontinuerlig användning över lång tid kan resultaten stanna även när du inte har Yianna på dig. Det som är nackdelen med denna typ av shapewear är att de inte är riktigt så sköna att ha på sig som de andra alternativen på listan och då de är lite mer robusta är de även mer synliga och svåra att dölja. Yianna finns i 8 olika färger och från storlek XS upp till 6XL så det  finns en modell för alla vilket vi tycker är helt super! För maximala resultat är det Yianna som gäller! 

FeelinGirl – Resultat över både rumpan och midjan

FeelinGirl är ett underplagg som går från låren till högt upp över magen. Detta gör att modellen är anpassad för att göra midjan smalare och lyfta rumpan på samma gång vilket den gör väldigt effektivt. Och trots väldigt bra resultat så är modellen komfortabel att ha på sig och kan användas både vid finare tillställningar och hela dagar. Även här får du flera färger och många storlekar att välja på!

ShaperX – Resultat över hela kroppen

ShaperX är som du ser på bilden en body. Det innebär att detta shapewear täcker en stor yta på kroppen och ger slimmande resultat över magen, lyfter rumpan och brösten. Så detta är en perfekt produkt för dig som vill få väldigt stora resultat men bara bära ett plagg som dessutom går att dölja bra då axelbanden är tunna. Modellen finns i svart och hudfärgat tyg, storlekarna går från XS till 3XL. 

Spanx – Shapewear för bättre hållning 

Ingen lista om shapewear är komplett utan minst en modell från Spanx. Här kommer ett alternativ som är designat för brösten och uppåt vilket inte är så många modeller är. Här får du ett plagg som gör att din hållning blir bättre och du får även en slimmande effekt över armarna. Modellen kan användas under en outfit eller som överdel i outfiten, så det är även ett mångsidigt plagg. Modellen finns i svart och vitt. 

Saker att tänka på när du väljer shapewear! 

Shapewear är väldigt effektiva på det de ska göra, men för att du ska bli nöjd måste du först tänka igenom några saker för att det ska bli rätt för just dig och det du ska ha dem till. Därför har vi skrivit ihop en köpguide så att du vet vad du ska tänka på innan du slår till!

  1. Storleken

Oavsett vilken typ av shapewear du väljer så är storleken den viktigaste punkten att få rätt och ibland kan det vara lite svårt då storlekar kan skilja sig mellan olika tillverkare. Därför är det väldigt viktigt att du läser storleksschemat som finns på Amazon-länkarna vi länkat till under produkterna. De finns bland bilderna. Skulle du vara osäker på storleken ändå så rekommenderar vi att ta fram måttbandet och mäta av så att det blir rätt. 

För råkar man köpa en för stor modell så kommer man inte få någon formande effekt och köper man en för liten så kommer det vara okomfortabelt att ha på sig. Var noggrann här! 

  1. Köp rätt shapewear för dig

Vi har rekommenderat olika typer av shapewear som alla är väldigt bra alternativ och fungerar till det de ska göra. Men det är bara du som vet när de ska användas och till vilka outfits. Så välj den modell som passar in bäst för den outfiten du tänkt använda det till, eller köpa flera om du vill ha det ofta och använder många olika stilar och outfits.

  1. Ska du använda ditt shapewear vid ett specifikt tillfälle? 

Hur och när du tänk använda shapewear spelar in när det kommer till vilken modell du ska välja. Tänker du ha det hela dagar så är komfort det viktigaste och då passar trosorna överst i artikeln perfekt då de ger bra resultat men är väldigt sköna att ha på sig. Är det vid ett specifikt tillfälle där du vill se ditt absolut bästa ut kan det vara värt att ta en modell som maximerar resultaten och inte bry sig lika mycket om komfort då det är en kortare period. Vissa gillar att ha shapewear när man tränar och då finns det specifika modeller för det med som är anpassade för att ge ett bra resultat men ändå vara utformade så man får fri rörlighet.

  1. Välja rätt färg 

För att ditt shapewear ska passa in i dina outfits så är det viktigt att få till färgen. Oftast görs shapewear i hudfärgat, vitt, svart eller grått. Men det finns även olika nyanser av dessa färger och det är viktigt att det passar in bra till dina outfits om du vill dölja ditt shapewear bra. 

  1. Priset 

Priset är som alltid en faktor och många av de mer kända märkena som Skims är väldigt dyra. Som du ser på denna listan är kanske inte märkena de mest kända men de är minst lika bra och betydligt billigare. I alla fall alla modeller utom Spanx som fick vara med ändå för de helt enkelt är grymma! 

Slutsats shapewear

Shapewear kan vid en första anblick verka vara en djungel av produkter och det är svårt att veta vilka modeller som är bra och vilka man ska undvika. Men nu har du fått en guide med vad du ska tänka på och fem riktigt bra shapewear i olika modeller så att du kan hitta det perfekta alternativet för just dina behov! 

Lämna en kommentar