Vanliga frågor om trosor – Allt du behöver veta

De flesta har koll på mycket som står i denna artikeln men för en del kan det finnas en del nya saker. Oavsett vilket så har vi kollat upp vad som är de mest googlade frågorna om trosor och besvarat frågorna nedan! 

Hur ofta ska man byta trosor? 

Kortfattat så ska de bytas varje dag! Med tanke på att de sitter på en del kroppen där man lätt blir svettig är det väldigt viktigt att ta hand om sin hygien genom att byta till ett par rena trosor varje dag. Om man tränar eller är väldigt aktiv eller tränar så bör man även ta ett rent par direkt efter man duschat efter träningen. 

Hur många trosor behöver man? 

Detta är en ganska personlig fråga då vi alla har olika behov. Men vi rekommenderar att man har minst 12 par trosor om man tvättar en gång i veckan. Då har man några rena par extra om man skulle bli sjuk eller missa sin tvättid så man klarar sig de där extra dagarna. Men de allra flesta har betydligt fler trosor än så. Många har en uppsättning som är mer vardagstrosor och några modeller till som passar till specifika outfits eller modeller som man tycker är sexiga men inte gillar att ha varje dag. Kör på minst 12 par och köp lite finare modeller om det är något som du vill ha i din garderob. 

Om du vill köpa storpack hittar du en lista med de bästa alternativen här!

Hur ofta ska man köpa nya trosor? 

Även här är det lite individuellt med hur ofta du behöver byta ut dina trosor och köpa nya, det beror på hur många du har och hur ofta du använder varje par. Men som tumregel kan man tänka att efter ett år börjar det bli dags att byta ut dem om du har dem regelbundet. Om du har dem när du tränar kan du behöva byta ut dem något tidigare, eller om du börjar se att de blir slitna så är det dags att köpa nya. 

Varför finns det en ficka i trosor? 

Fickan består av en extra tygbit på insidan av trosorna och den fyller 2 viktiga funktioner. Det ena är att det agerar som ett extra skydd just över underlivet för att hålla ute bakterier, det andra är för att det blir lite mer luftigt och att trosorna ska andas bättre. 

Vilka trosor är bäst för underlivet? 

Oavsett vilken modell du väljer så är det bomull som är det bästa materialet sett till hälsan för ditt underliv. Anledningen är att bomull andas bättre än de andra materialen vilket såklart är väldigt viktigt kring underlivet då det redan är plats på kroppen som är ganska instängd.

Varför bleks trosor? 

Det är vanligt med flytningar från underlivet och när det kommer i kontakt med tyget på trosan så kan det bli blekt, speciellt om det händer regelbundet. Men var inte orolig! Detta är något fullt normalt och något som händer väldigt många kvinnor.

Vilken färg på trosor under vita byxor? 

Så för att avsluta listan så har vi lyckats klämma in en vanlig modefråga. Det valet som låter självklart är att matcha med vita trosor men detta är en fälla som många kvinnor går i! Lösningen för att trosorna inte ska synas genom dina vita byxor är att ha en färg som matchar din hudfärg. Det kan vara hudfärgade trosor, ljust rosa trosor eller ljusröda om man blivit väldigt solbränd.      

Slutsats

Jag hoppas att du fått ut något av denna artikeln och fått dina frågor besvarade och kan även lärt dig något du inte hade tänkt på innan.

Läs även: Synliga stringtrosor – Årets modetrend

Lämna en kommentar