Din guide till stringtrosor – Allt du behöver veta om stringtrosor

Stringtrosor har funnits i många årtionden och har varit ett populärt val för många kvinnor tack vare sin minimala täckning och bekväma passform. Men om du är nybörjare på stringtrosor kan det vara överväldigande med alla olika stilar, material och mönster. Oroa dig inte, vi finns här och hjälper dig! I den här artikeln ger vi dig information om de olika typerna av stringtrosor, hur du rockar dem och hur du håller dem i toppskick!

Vad är en string?

En string är en typ av underkläder som ger minimal täckning i ryggen. Stringtrosans baksida består av en tunn tygremsa, eller ett snöre, som sitter mellan skinkorna. Stringtrosor finns i en mängd olika stilar och material som passar för olika tillfällen.

Typer av stringtrosor

Traditionella stringtrosor: Det här är stringtrosor som har ett bredare tygband i ryggen. De ger mer täckning än en g-string men har fortfarande betydligt mindre täckning än vanliga trosor. De är perfekta för vardagsbruk då komforten är väldigt bra trots att det är en lite fräckare trosa.

Modellen på bilden är en traditionell stringtrosa från Calvin Klein som är ett av de mest köpa märkena! Vi älskar modellen och du hittar mer information på länken nedan!

G-String: De här stringtrosorna har ett tunt tygband eller bara en sträng över rumpan. De ger minimal täckning och är perfekta att ha på sig under åtsittande kläder eller när man vill ha ett lite sexigare utseende.

Modellen på bilden är vår favorit g-string som kommer från märket Varsbaby. modellen ger som du ser på bilden ett väldigt läckert intryck. Dessutom kommer trosorna i prisvärda 6-pack för runt 300 kr.

Stringtrosor med spets: Dessa stringtrosor är gjorda av materialet spets vilket oftast är lite transparent. De finns i olika storlekar men tyget gör att trosan ger minimal täckning och är perfekt för en sexig look.

Modellen på bilden kommer från Ukko och är en av våra absoluta favoriter i spets som vi tycker passar väldigt bra för lite hetare stunder med en partner.

Stringtrosor med hög midja: Dessa stringtrosor sitter vid den naturliga midjan och ger mer täckning fram och bak. De är perfekta för dem som vill ha mer täckning men ändå vill ha den minimala looken hos en string över rumpan.

Modellen på bilden är Calvin Kleins tappning av en stringtrosa med hög midja och vi tycker att den är ett kanonalternativ! Speciellt i det prisvärda 3-packet på länken nedan.

Sömlösa stringtrosor: Detta är en typ av stringtrosa som finns i alla modellerna ovan, men det som gör att de skiljer sig är att de som namnet antyder inte har några sömmar. Detta för att inte troskanterna ska riskera att synas.

Med modellen på bilden slipper du oönskade troskanter som syns genom din outfit. På länken nedan hittar mer information om detta grymma 2-pack.

Vi har även skrivit en artikel som heter: Stringtrosor – Bäst i test

Material och olika stilar 

Stringtrosor finns i en stor variation av olika material, modeller och stilar. De vanligaste materialen är bomull, spets, satin och bambu. Populära stilar inkluderar traditionella stringtrosor, g-string, spets och modeller med hög midja. När du väljer modell för dig är det viktigt att ta din kroppstyp och personliga stil i beaktning. 

Om du är på jakt efter en string för vardagsbruk så fungerar en traditionell string i bomull väldigt bra. Men, om du vill ha något mindre som är perfekt för en mer åtsittande klädsel så är en g-string ett bättre alternativ. Vill du ha något mer sexigt och elegant så är spets materialet för dig. 

Hur man bär en string

Att bära stringtrosor kan verka skrämmande om man inte gjort det förut, men det är faktiskt ganska enkelt. Det första steget är att ta på sig stringtrosan och se till att den har rätt storlek och passform. Det är viktigt att notera att en string ska sitta bra men inte för hårt. Därefter ska du kombinera stringtrosan med din valda outfit. Det fina med stringtrosor är att de ger minimalt med täckning, så de är perfekta att bära under åtsittande kläder för att undvika synliga troslinjer. De är också perfekta att bära till formsittande klänningar eller kjolar.

När det gäller olika tillfällen att bära stringtrosor är alternativen oändliga. Till vardags är en traditionell string i bomull ett bekvämt och praktiskt val. För en kväll på stan kan en sexig modell i spets ge din outfit en touch av förförelse. Och för speciella tillfällen, till exempel ett bröllop eller en romantisk resa, kan en string med hög midja ge lite mer täckning samtidigt som du behåller en minimal look.

Hur du tar hand om din string

Precis som alla andra plagg i din garderob är det viktigt att ta väl hand om din string för att se till att den håller så länge som möjligt. För att din string ska se ny ut är det viktigt att du följer skötselanvisningarna på etiketten. De flesta stringtrosor kan tvättas i maskin eller för hand – även om du säkert kan använda en tvättpåse vid vissa tillfällen.

Det är särskilt viktigt att notera att en string bör bytas ut när den börjar visa tecken på slitage, som till exempel utdragen resår eller fransig spets. En bra tumregel är att ha några stringtrosor i rotation för att ha en ny att tillgå om ett par skulle bli dåliga. 

På det hela taget är stringtrosor ett populärt val för många människor på grund av deras snygga utseende och bekväma passform. Med ett stort antal olika stilar, material och mönster att välja mellan finns det en stringtrosor som passar alla kroppstyper och personliga stilar. Och med rätt skötsel kan din stringtrosor vara ganska långlivade!

Du kanske även vill läsa om: Svarta stringtrosor – Bästa modellerna

Lämna en kommentar