Vad är en brasiliansk bikini? 

Vi har redan skrivit en artikel där vi testat fram de bästa brasilianska bikinisarna. Men vad är de för något egentligen? Och varför är de så populära världen över? Det kommer vi att reda ut i denna artikel. 

Brasilianska bikinis är ett av de bästa alternativen – Men varför?

Brazilian bikinis har blivit ett väldigt populärt alternativ på stranden och inte bara i Brasilien utan över hela världen. Med det sagt så kommer de som  namnet antyder från Brasilien och de lanserades på 70-talet. Modellen finns idag i många olika tappningar och det kan faktiskt vara svårt att veta vad som faktiskt är en brasiliansk bikini. Men de traditionella karaktärsdragen är: en lågt skuren midja, högt skuren över låren vilket framhäver höftbenen och är en string på baksidan. Modellen hamnar någonstans mellan en g-string och en bikini med normal täckning vilket gör den till ett perfekt alternativ för de flesta som vill ha en lite fräckare och sexigare bikini som framhäver de naturliga kvinnliga formerna och visar upp lite mer hud men ändå med en elegant och smakfull design utan att vara för extrem.

Brasilianska bikinis runt om i världen

På mer tropiska platser där straden är en plats där man är året om är denna typen av bikini den mest populära, men även i Sverige har den blivit väldigt populär och populariteten växer för varje strandsäsong som går. Och det är inte så konstigt med tanke på dess minimala täckning vilket gör att man får en betydligt snyggare solbränna. Dessutom är många kvinnor vana vid att använda stringtrosor idag och då känns det mer naturligt att ha en liknande bikini. Sedan är det självklart så att det som är populärt på sociala medier kommer att bli mer populärt även på svenska stränder och då bikinimodet blir allt mindre online så blir det även det här. 

Fördelar och nackdelar med brasilianska bikinis

Som alla olika modeller har brasilianska bikinis både för och nackdelar även om både vi och många av våra läsare övervägande är väldigt positiva till denna typen av bikinis! 

Fördelar

  • Framhäver de kvinnliga formerna
  • Passar till de flesta kroppsformer
  • De flesta tycker att det är ett skönt alternativ
  • Din partner kommer tycka om det
  • Ökat självförtroende (kräver lite att bära en mindre bikini)
  • Snyggare solbränna
  • Det är trendigt 

Nackdelar

  • Som vi nämnde kräver mindre bikinis i string en viss mängd självförtroende och vissa kan känna ett visst obehag första gångerna. 
  • Drar till sig blickar. Det är ingen hemlighet att det är ett lite sexigare alternativ så man måste känna sig komfortabel med att dra blickar till sig. 

Sherrylo Brasiliansk Bikini – Köptips

Om du känner att du skulle vilja klicka hem en brasiliansk bikini direkt efter att ha läst denna artikel så har vi listat ett riktigt snyggt, bra och väldigt prisvärt alternativ här! Modellen kommer från vårt favoritmärke Sherrylo och detta är en traditionell brasiliansk bikini med tunna band, låg midja som är högt skuren över låren. Modellen är dessutom av väldigt hög kvalitet trots ett lågt pris och modellen finns att välja på i en lång rad olika färger. Denna modellen är även med på vår lista med: Årets bikinis!

Slutsats

Vi hoppas att denna artikel har gett dig den informationen du söker om brasilianska bikinis och övertalat dig att köpa denna läckra modell så att du kan se ditt bästa ut på stranden till sommaren!

Lämna en kommentar